Narodila jsem se do rodiny,  kde vždy psi byli. Život bez psa neznám a myslím, že kdybych někdy žila bez psa, velká část mě by byla prázdná.

Můj první vlastní pes přišel v mých 12ti letech, byl to stafford  a jmenoval se Boďáček.  Nebyl to rozhodně jednoduchý pes na výchovu, snažila jsem se s jeho výchovou poprat sama, ale upřímně mé zkušenosti nebyly dostatečné.

S Boďáčkem jsem bohužel  prožila jen 3 roky, než mi ho někdo otrávil.

Na dalšího pejska jsem si musela chvíli počkat, ale volba rasy byla jasná, jedině stafford a tak přišel pes Dáda. Tentokrát jsem se rozhodla pro profesionální vedení a začala jsem s Dádou navštěvovat Psí školu Staff Spirit.

Na cvičáku jsme trávili každou volnou chvíli a z Dády se stal skvělý poslušný pes i když   měl i svou druhou temnější stránku a právě pro tuto jeho druhou tvář se pro mě stal velkým učitelem v  problémovém chování psů. 

Práce se psy mě stále více pohlcovala a postupem času jsem dostala možnost ve škole pracovat i s dalšími psy a jejich páníčky a tak jsem se stále více nořila do výchovy, výcviku , vzájemné psí komunikace a práce s problémovými psy.   

Po mateřské dovolené jsem se opět do psí školy vrátila a dnes jako trenér vedu skupinové cvičení, individuální hodiny ať hodiny poslušnosti nebo řešení  problémového chování . 

Mou oblíbenou disciplínou, kterou si opravdu užívám je  balanční cvičení – psí posilovna, ať s chlupáči, kteří cvičí jen pro radost, nebo s pejsky, kteří cvičí pro posílení sebevědomí a  znovu získání  důvěry v člověka.

Často se totiž jedná o psy, kteří za sebou mají ošklivou minulost a vidět, jak se z ustrašeného uzlíčku nervů stává šťastný pes, který se těší z přítomnosti člověka, nebo psích kamarádů,  je ta největší odměna ze všech.  

Práce se psy pro mě není zaměstnání, ale radost a vnímám to jako poslání a příležitost  stále se zdokonalovat . Každý pes potřebuje individuální přístup a mým cílem je spokojený pes a jeho spokojený páníček.

Naše psí škola není  „cvičák“ , jsme skvělá parta, která má společný cíl -  naučit lidi jak vychovat  poslušného,  ale  šťastného a spokojeného psa.