Psí škola Staff Spirit Vás srdečně  zve na  víkendový seminář plošné a sutinové vyhledávání.   Zaměřený na začínající psí záchranáře.

Kdy:  od pátku 24.5. 2019 od 17,00 hod do neděle 26.5.2019 cca 15 hod

Kde: Výcvikové středisko Psí školy Staff Spirit Velká Dobrá u Kladna viz mapa:  http://staffspirit.cz/index.php/kontakty

 Lektor:  Helena Novotná MABT

Výchově a výcviku psů se věnuji zhruba 12let. Jsem členkou Záchranné brigády Zlínského kraje a Českého červeného kříže. Vystudovala jsem vyšší odbornou školu v oboru specialista pro chov a výcvik psů. Od  března si hodlám rozšiřovat vzdělání na kurzu Dornovy metody.

Když jsem se svým prvním psem, Zlatým retrívrem Blackem,  začala navštěvovat kynologický klub v Přerově, abych ho naučila aspoň základní povely, netušila jsem, že mě kynologie zcela  pohltí. Tam začaly naše kurzy, semináře a výcvikové dovolené. Když jsme absolvovali první  výcvik v oboru vodní záchranařiny, bylo rozhodnuto. Našli jsme něco, co nás oba velmi  bavilo. Složili jsme základní zkoušky ZOP, ZZO, BH a protože Blekoušek byl velký vodní živel, pokračovali jsme  zkouškami ve  vodní záchrannářině  RH-WA, RH-WB což jsou největší zkoušky v České republice.  Bohužel Bleček stárne (již má 13.let), bylo potřeba najít vhodného následovníka.

Pečlivě jsem vybírala, abych mohla pokračovat v záchranářské práci. Volba padla na německého ovčáka Nicca.  Měla jsem šťastnou ruku a Nicco splnil a dále plní má očekávání.  Postupně jsme složili  zkoušky ZZO, ZOP, BH , stopařské  FPR-1, FPR-2, FPR-3. Úspěchy byly  i na závodech z kterých bych zmínila aspoň  1. Místo na  Dog Academy na Slovensku.

SEARCH patrol v plošném vyhledávání  národní záchranářské zkoušky ZZZ, ZTV-1, ZTV-2, ZZP-1, a mezinárodní záchranářské zkoušky RH-TE, RH-TA, RH-FLA, RH-FLB.  V roce 2018 jsme společně dosáhli na vrchol - nejvyšší zkouškou v České republice ATEST Ministerstva vnitra v plošném vyhledávání pohřešovaných osob. Vedle HZS  a PČR jsme povoláváni při hledání pohřešovaných osob na území České republiky. Aktivně pomáháme zachraňovat lidské životy. 

  • Seminář je určen pejskařům, kteří se zajímají o záchranářskou kynologii a rádi by se o této disciplíně dozvěděli více. Pokud máte zájem získat spoustu informací, rad a poznatků od zkušeného praktika a chcete si vyzkoušet, zda je to pro vás a vašeho psa ta pravá disciplína, přijďte mezi nás.   
  • Blok 1 - Teorie - pátek zahájíme teoretickou přednáškou. Seznámíte se s významem záchranářské kynologie (co vše je potřeba umět v oboru záchranáře – není to jen o psovi ale i kynolog musí znát spoustu věcí), s metodikou výcviku od výběru psa až po záchranářské zkoušky. Dozvíte se zajímavé poznatky, důležité rady , ale i zážitky z praxe a výcviku a samozřejmě ráda zodpovím vaše dotazy
  • Blok 2 - sobota praktická část –  pachové práce : dopoledne jak našlapat stopu, jaké předměty, odměňování pejska u stop, nácvik poloh u předmětů, první našlapání stopy a zvedání   
  • Blok 3 – neděle praktická část – práce v terénu (nácvik vyštěkání osoby popřípadě samostatné vyhledávání)
  • Blok 4 – pátek a sobota večer, posezení u rozpáleného grillu, pokec
  • Co budete potřebovat sebou: samozřejmě psa, pamlsky, předměty na stopy (staré ponožky, koberečky) malou krabičku na pamlsky, hračky pro pejsky, stopovací vodítko popřípadě postroj na stopu nebo stačí obojek, rolnička nebo obojek pro práci v terénu, helma a vysoké boty na vstup do sutiny
  • Cena: - 1 psovod + jeden pes cvičící …………………………….1 800,-

                                       + druhý pes cvičící……………………………. 1 000,-

  • Doprovod ……………………………………………………….    600,-

Cena zahrnuje výcvik a stravu (2x snídaně, 2x oběd, 2x večeře)

  

  • Ubytování: naše středisko není vybaveno ani chatkami ani ubytovnou, ani sprchami, ale pokud máte dobrodružného ducha a vlastníte stan, či zvládnete přespat dvě noci v autě, tak o nocleh máte postaráno a to zcela zdarma. Pokud potřebujete střechu nad hlavou a sprchu v okolí určitě najdete penzión, či jiné ubytování kde vás i s pejskem ubytují.
  • Stravování: o vaše žaludky se dobře postaráme od páteční večeře až do vašeho odjezdu.
  • K dispozici jsou odkládačky pro psy
  • Přihlášky k účasti vyplníte zde:
  • Přihláška je akceptována až po zaplacení ceny za seminář a to nejpozději do dne uzávěrky. Platby zasílejte na účet č. 255 205 016 / 0300 ,  VS 2426052019, do poznámky vaše jméno a jméno psa.  Počet účastníků je omezen na 10 psů.

 

  • Uzávěrka přihlášek a plateb: 30.4.2019 POZOR - Po uzávěrce v případě vaší neúčasti peníze nevracíme, pouze v případě náhradníka.

Případné dotazy rádi zodpovíme na emailu:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonu 603 111 744