Lidsko-psí konverzace –  teoretický seminář bez psů  podle stejnojmenné knihy. Kniha Lidsko-psí konverzace vyšla v roce 2021 a je, na rozdíl od mých předchozích knih, téměř celá z praktických návodů. Jejich cílem je vytvořit si komunikační signály mezi člověkem a psem jejichž pomocí lze pak v tréninku i praktickém životě i řešit mnoho různých situací.  Pro náš program vybereme z knihy několik cvičení, která si vysvětlíme teoreticky na videích a nakonec i na praktických ukázkách s vybranými dobrovolníky. Ukážeme si nejen podstatu každého cvičení i typické chyby, ale v rámci praxe i to, jak moc se může aplikace stejných návodů lišit u různých psů s odlišnými potřebami. Probírat budeme tyto lidsko-psí signály:

  1. Jak naučit PSA POCHOPIT ZPRÁVY
  • „tohle děláš zbytečně“ (no reward marker)
  • „ jsi na správné cestě“ (keepgoingsignal)
  • „dílčí úkol jsi zvládnul, ještě bude další“( confirmativebridge)
  1. Jak naučit PSA SDĚLIT ČLOVĚKU
  • „ prosím, něco chci“ (default behavior)
  • „potřebuji chvíli klidu“ (great default behavior)
  1. Jak naučit psa VNÍMAT VODÍTKO JAKO NÁPOVĚDU a dobře na něj reagovat
  2. Jak naučit psa SUPERSILNÉ PŘIVOLÁNÍ (emergencyrecall)

Lektor: RNDr. František Šusta, PhD.

Kde  -  místo bude včas upřesněno 

Kdy - 04.11.2023 od 9,00 

Cena -  1 200,- Kč / osoba

Seminář je teoretický bez psů

Uzávěrka přihlášek:  30.9.2023

Platební údaje: č. účtu: 103 260 948 / 0300  VS: 4112023 do poznámky jméno účastníka

Přihláška zde

Přihlášku akceptujeme až po zaplacení ceny semináře, poté budete informováni SMS zprávou o vaší účasti. Počet osob na semináři je limitován, proto  rozhodující je včasná platba. 

Těšíme se na vaši účast

 

 

RNDr. František Šusta, PhD.

frantartxt15077_o257x257.jpg

RNDr. František Šusta, PhD. (narozen 31. 1. 1976 v Kutné Hoře) je autorem desítek odborných, vědeckých i popularizačních článků. V letech 2008 až 2017 pracoval jako specialista tréninku zvířat v Zoo Praha a po odchodu ze zoo pokračuje v této práci jako profesionální trenér zvířat "na volné noze".  Je členem České a slovenské etologické společnosti a několika odborných organizací sdružujících trenéry zvířat – jako první Čech se stal členem Animal Behavior Management Alliance a International Marine Animal Trainers’ Association. V roce 2014 se jako držitel čtyř různých ocenění ABMA stal nositelem historicky největší sbírky cen udělovaných touto celosvětovou asociací profesionálních trenérů zvířat (TrainingAchievementAward, 2011 – na téma tréninku divokých koňovitých, WellspringAward, 2011 – omezení stereotypního zlozvyku ledního medvěda, TravelScholarshipAward, 2011 – na téma tréninku divokých koňovitých a Best Poster Award, 2014 – nová metodika práce se stresem u zvířat). Další award přidal i v roce 2016, takže v současné době jich je pět.

Od roku 2012 vede semináře i praktické lekce především pro majitele psů a koní se zájmem o trénink pozitivním posilováním.

Napsal prozatím celkem čtyři knihy a na jedné se podílel: Trénink je rozhovor...(Plot, 2014), Trénink je v hlavě... (Plot, 2016), a Neznám druhé takové zvíře, jako je pes (Plot, 2017), Lidsko - psí konverzace (Plot, 2021) (Čermáková, Šusta: Vystavování je hra (2019),

Vzdělání a další aktivity: absolvoval magisterské studium na Přírodovědecké fakultě UK (obor učitelství biologie-geografie) a postgraduální studium katedry ekologie a životního prostředí na Fakultě lesnické a environmentální ČZU. V roce 2007 založil občanské sdružení Zaobzoro.s., pod jehož hlavičkou vede ve školách a školkách interaktivní programy se psem jako prevenci napadení dětí psy.